ipanic.eu | Panic Photography
Blood Ties

Ο συναισθηματικός του εκβιασμός είχε πιάσει τόσο καλά που πίστευα ότι εγώ έφταιγα

“Εγώ και ο Ά. ήμασταν φίλοι. Αρκετά καλοί φίλοι εκείνη την περίοδο. Αντιλαμβανόμουν ότι μπορεί να ήθελε κάτι παραπάνω, αλλά καθώς δεν είχε κάνει ποτέ κάποια κίνηση, δεν είχε χρειαστεί να οριοθετηθώ. Περνούσαμε πολλές ώρες μαζί. Μια μέρα είχε καλέσει κάποιους φίλους στο σπίτι. Φυσικά ήμουν κι εγώ εκεί. Και γνώρισα ένα φίλο του. Αυτό ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά!

Στην αρχή ο Ά. έκανε ό,τι  μπορούσε για να αποτρέψει αυτή τη γνωριμία. Ψέματα στο φίλο του ότι ήμασταν μαζί, κατηγορίες για το φίλο του σ΄ εμένα κ.α. Αθώα ψέματα  σκεφτόμουν…  Όταν λοιπόν δεν κατάφερε να σταματήσει τη σχέση μ΄ εμενα και το φίλο του κι όταν τελικά αποφασίσαμε ότι θα είμαστε μαζί, πήγα σπίτι του Ά (του φίλου μου) να του το πω. Ήμουν αρκετά επιφυλακτική, σίγουρα όχι όπως θα ήταν μία κοπέλα που θα ανακοίνωνε στο φίλο της κάτι τόσο συγκλονιστικό για εκείνη, αλλά σίγουρα δε φανταζόμουν αυτό που θα ακολουθούσε.

Μπαίνω σπίτι του. Πίνουμε καφέ και του ανακοινώνω ότι είμαι με το φίλο του. Το κλίμα αλλάζει τάχιστα. Αρχίζει να μου κατηγορεί το φίλο του και στη συνέχεια προσπαθεί να με εκβιάσει συναισθηματικά λέγοντάς μου ότι είναι ερωτευμένος μαζί μου. Εγώ δε μιλάω καθόλου. Ο συναισθηματικός του εκβιασμός έχει πετύχει το σκοπό του και αισθάνομαι ήδη πολύ άσχημα. Προσπαθώ να φύγω από το σπίτι και να συνεχίσουμε κάποια άλλη φορά τη συζήτηση. Σηκώνεται και κλειδώνει την πόρτα. Από κει και πέρα τα πράγματα είναι συγκεχυμένα στο μυαλό μου. Το μόνο που θυμάμαι με απόλυτη ακρίβεια είναι η προσπάθεια του να με χτυπήσει, να με ρίξει στον καναπέ και να με γδύσει, ενώ εγώ παρακαλούσα να σταματήσει. Ακόμα κι όταν μετά από πολλή ώρα πήγα στην τουαλέτα μπήκε μέσα για να με δει γυμνή. Ο συναισθηματικός του εκβιασμός είχε πιάσει τόσο καλά που πίστευα ότι εγώ έφταιγα, εγώ το είχα προκαλέσει όλο αυτό που έπρεπε να το υποστώ. Και εν τέλει ως ένα πολύ μεγάλο βαθμό το υπέστην.”

H Ελεάννα είναι εκπαιδευτικός